image TV. Internet & Telefoni

Föreningen har även ett avtal med Telia som innebär att alla lägenheter har tillgång till ett basutbud med tv-kanaler. För det fall ni vill få tillgång till fler kanaler eller andra tilläggstjänster kan ni kontakta Telia (tel. 90 200) alt. Telia (länken öppnas i nytt fönster).
Tv/Internet/Telefon

Leverantör

I föreningens fastigheter finns ett fiber-LAN installerat där Telia är tjänsteleverantör. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar digitaltv, bredbandstelefoni och Internetanslutning. Föreningen har tecknat ett gruppanslutningsavtal som innebär att alla lägenheter har tillgång till en 100/100 Mbit/s-anslutning samt ip-telefoni (där man själv betalar för samtalskostnader).

Följande ingår:
En digitalbox (levereras när du aktiverat ditt bredband hos Telia) Observera att digitalboxarna är knutna till det avtal som gäller mellan bostadsrättsföreningen och Telia. Du får alltså inte ta dem med dig om du flyttar.
Abonnemang och telefonomvandlare samt telefonfördelare som möjliggör upp till fyra telefoner till samma telefonnummer
Trådlösrouter och internetanslutning med en hastighet på 50-100 Mbit/s ner och 50-100Mbit/s upp.

Allt som ingår i IT-skåpet utom telefonomvandlaren tillhör föreningen och ska alltså vara kvar i lägenheten om du flyttar.

IT-skåp

I de flesta bostäderna finns IT-skåpet placerad i klädkammaren eller i hallen bredvid elcentralen. I IT-skåpet finns en panel med numrerade uttag, en så kallad patchpanel. I din patchpanel bestämmer du själv vilken funktion multimediauttagen i respektive rum ska ha.

När du flyttar in så är vissa uttag i sovrum, vardagsrum och kök redan aktiverade enligt information på insidan av IT-skåpet, men du kan alltså flytta och ändra fritt till andra uttag.