Information från styrelsen – september 2018

danieldeimertAktivitet, Brf Ekängsparken, Fastighet, Info, Nyheter, Sophantering, Städdag, Underhåll

Här kommer lite korta informationspunkter från oss i styrelsen. Det är viktigt att föreningens medlemmar är uppdaterade på vad som händer i vår bostadsrättsförening – tveka inte att kontakta någon i styrelsen om ni undrar över något eller om ni vill föra fram en åsikt.

 

Hej

Vi är inne i en tid där många val ska göras. På söndag får vi se hur det går. Även vi i Brf. Ekängsparken står inför en del val i framtiden. Vi har för närvarande en diskussion med en energirådgivare från Örebro kommun om hur vi på olika sätt kan dra ner på vår energianvändning. Förhoppningsvis med resultatet att vi bidrar till en bättre miljö men också får lägre kostnader i en förlängning. Det vi tittar på är bland annat möjlighet till förbättrade villkor för att kunna köra elbil och gemensamt abonnemangsavtal på el. Vi återkommer med mer information när vi vet mer.
Ett annat val att göra för er kan vara att betala hyran via autgiro eller E-faktura. Önskar ni betala via autogiro, hör av er till mig eller Katarina Resare i styrelsen. När något går sönder eller inte fungerar i er lägenhet. Kontakta alltid någon i styrelsen eller Eje Harrysson, bovärden, innan ni går vidare och ringer in en felanmälan på Riksbyggen. Ofta går det att lösa genom oss till mindre kostnad och ni minimerar risken att få stå för kostnaden själva. Ejes telefonnummer står i hissen och oss i styrelsen kan ni nå genom hemsidan.

Under hösten är det dags för byte av portkod. Preliminärt sker bytet den 1 november. Vi skickar ut information i era postlådor när det närmar sig. Under kvällen den 25/9 kommer vi att klippa häckarna runt uteplatserna på baksidan av huset. Plocka gärna bort eventuella saker i häckens närhet så går det lättare att göra snyggt. Du får gärna hjälpa till. Eje och jag behöver några frivilliga.

Den årliga kräftskivan blev en trevlig tillställning med drygt 20 närvarande. Tack Jan Bohman för arrangemanget. Föreningen passade också på att tacka Ingrid Larsson och Lilian Larsson som under lång tid på eget initiativ smyckat med blommor och annat utanför huset.

Avslutningsvis vill jag tacka er för att ni bidrar till vår trivsel genom att ta ansvar för hur vi
sopsorterar. Fortsätt att platta till kartonger, små som lite större. De största kör ni iväg till
Återvinningen. Tryck gärna ner plasten när ni lägger den i kärlet så räcker även de kärlen till för vårt bruk.

Vi önskar er en skön höst!

 

Ansvarsområden

Inom styrelsen har vi följande ansvarsområden. Ta gärna kontakt med nedanstående
om ni har några frågor.

Åsa Pettersson o Stefan Johansson — Flyttärenden och namnändringar m.m.
Daniel Deimert o Jan Bohman — Städdagar och gemensamma aktiviteter
Bertil Johansson o Katarina Resare — Avtalsfrågor och ekonomi
Bertil Johansson — Nycklar
Jan Bohman — Avfall och återvinning

—–
/Enl. uppdrag
Bertil Johansson
Ordförande