Tillfälligt fel på varmvatten

danieldeimertBrf Ekängsparken, Fastighet, Nyheter

Vårt varmvatten når inte rätt temperatur för närvarande. Vår leverantör är kontaktad och felsökning är genomförd.

Värme på element kommer förhoppningsvis fungera under kvällen men ingen värme i kran förrän på måndag.

Bertil Johansson

Tillfälligt fel på varmvatten

danieldeimertBrf Ekängsparken, Fastighet, Nyheter

Vårt varmvatten når inte rätt temperatur för närvarande. Vår leverantör är kontaktad och felsökning är genomförd.

Värme på element kommer förhoppningsvis fungera under kvällen men ingen värme i kran förrän på måndag.

Bertil Johansson,
Ordförande

Information ifrån styrelsen – Inventeringen av cyklar i våra cykelförråd är snart genomförd

danieldeimertBrf Ekängsparken, Info, Nyheter

Cyklarna på bilden är oskyldiga och har inget med texten på sidan att göra.

Cyklarna på bilden är oskyldiga och har inget med texten på sidan att göra.

Sista datum för den pågående cykelinventeringen närmar sig med stormsteg (31 januari). Då skall inventeringen av cyklar vara genomförd och då skall vi förhoppningsvis inte ha några ”ägarlösa” cyklar i våra cykelförråd. Idag finns det 6 st cyklar som fortfarande inte någon vill kännas vid.

Är det någon eller några som missat att ta bort det röda bandet som sitter fastknutet på alla ägarlösa cyklar eller av någon annan anledning glömt detta så ber vi er att kolla cykelförråden innan den 31 januari. I cykelförråd 2 finns det 1 cykel, i cykelförråd 3 finns det 3 cyklar och i cykelförråd 4 finns 2 cyklar som samtliga är märkta som ägarlösa.
I tidigare erhållen information som ni erhållit i er postbox och som även finns på vår hemsida kan ni läsa om vad som sker med dessa cyklar efter den 31 januari.
Eventuella frågor besvaras gärna av Stefan Johansson Tel: 0703 587 476.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen Brf Ekängsparken

Information från styrelsen – Dags igen för en inventering av våra cykelförråd

danieldeimertBrf Ekängsparken, Fastighet, Info, Nyheter

Styrelsen har nu beslutat att det ännu en gång skall göras en inventering av våra cykelförråd samt cyklar som står på våra cykelplatser utomhus. Syftet är att avlägsna de cyklar som saknar ägare för att få bättre plats för de cyklar som har en ägare.

Så här kommer vi att göra:

Kvällen den 14:e oktober kommer samtliga cyklar att märkas med ett rött band som knyts på cykelns styre. Äger du en eller flera cyklar som du förvarar antingen i något av föreningens fyra cykelförråd eller utomhus ber vi dig att du innan den 15 januari 2019 avlägsnar det röda plast bandet på din alternativt dina cyklar. Information om detta kommer också att anslås i trapphus, läggas i brevlådor samt läggas ut på föreningens hemsida.

Cyklar som den 15 januari 2019 fortsatt är ”ägarlösa” kommer att särskiljas och placeras i ett av våra cykelförråd. Information om vilket förråd kommer att meddelas genom anslag i trapphus samt läggas i brevlådor. De cyklar som är ”ägarlösa” och saknar SEC eller SOL märkning kommer att utrangeras alternativt om cykeln är i acceptabelt skick erbjudas för försäljning till föreningens medlemmar. Detta kommer att ske efter den 15 februari.

Information om de ”ägarlösa” cyklar som har SEC, SOL eller annan stöldmärkning kommer att transporteras till polisens hittegodsavdelning som kommer att försöka spåra ägaren genom märkningen vilket kommer att ske efter den 15 februari 2019.

SEC, SOL eller annan stöldskyddsmärkning av en cykel sitter vanligtvis på undersidan av cykelns tramphus.

Eventuella frågor besvaras av Stefan Johansson Tel: 0703 587 476.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen Brf Ekängsparken

Information från styrelsen – september 2018

danieldeimertAktivitet, Brf Ekängsparken, Fastighet, Info, Nyheter, Sophantering, Städdag, Underhåll

Här kommer lite korta informationspunkter från oss i styrelsen. Det är viktigt att föreningens medlemmar är uppdaterade på vad som händer i vår bostadsrättsförening – tveka inte att kontakta någon i styrelsen om ni undrar över något eller om ni vill föra fram en åsikt.

 

Hej

Vi är inne i en tid där många val ska göras. På söndag får vi se hur det går. Även vi i Brf. Ekängsparken står inför en del val i framtiden. Vi har för närvarande en diskussion med en energirådgivare från Örebro kommun om hur vi på olika sätt kan dra ner på vår energianvändning. Förhoppningsvis med resultatet att vi bidrar till en bättre miljö men också får lägre kostnader i en förlängning. Det vi tittar på är bland annat möjlighet till förbättrade villkor för att kunna köra elbil och gemensamt abonnemangsavtal på el. Vi återkommer med mer information när vi vet mer.
Ett annat val att göra för er kan vara att betala hyran via autgiro eller E-faktura. Önskar ni betala via autogiro, hör av er till mig eller Katarina Resare i styrelsen. När något går sönder eller inte fungerar i er lägenhet. Kontakta alltid någon i styrelsen eller Eje Harrysson, bovärden, innan ni går vidare och ringer in en felanmälan på Riksbyggen. Ofta går det att lösa genom oss till mindre kostnad och ni minimerar risken att få stå för kostnaden själva. Ejes telefonnummer står i hissen och oss i styrelsen kan ni nå genom hemsidan.

Under hösten är det dags för byte av portkod. Preliminärt sker bytet den 1 november. Vi skickar ut information i era postlådor när det närmar sig. Under kvällen den 25/9 kommer vi att klippa häckarna runt uteplatserna på baksidan av huset. Plocka gärna bort eventuella saker i häckens närhet så går det lättare att göra snyggt. Du får gärna hjälpa till. Eje och jag behöver några frivilliga.

Den årliga kräftskivan blev en trevlig tillställning med drygt 20 närvarande. Tack Jan Bohman för arrangemanget. Föreningen passade också på att tacka Ingrid Larsson och Lilian Larsson som under lång tid på eget initiativ smyckat med blommor och annat utanför huset.

Avslutningsvis vill jag tacka er för att ni bidrar till vår trivsel genom att ta ansvar för hur vi
sopsorterar. Fortsätt att platta till kartonger, små som lite större. De största kör ni iväg till
Återvinningen. Tryck gärna ner plasten när ni lägger den i kärlet så räcker även de kärlen till för vårt bruk.

Vi önskar er en skön höst!

 

Ansvarsområden

Inom styrelsen har vi följande ansvarsområden. Ta gärna kontakt med nedanstående
om ni har några frågor.

Åsa Pettersson o Stefan Johansson — Flyttärenden och namnändringar m.m.
Daniel Deimert o Jan Bohman — Städdagar och gemensamma aktiviteter
Bertil Johansson o Katarina Resare — Avtalsfrågor och ekonomi
Bertil Johansson — Nycklar
Jan Bohman — Avfall och återvinning

—–
/Enl. uppdrag
Bertil Johansson
Ordförande

Information från styrelsen – juli 2018

danieldeimertBrf Ekängsparken, Fastighet, Info, Nyheter, Sophantering

Här kommer lite korta informationspunkter från oss i styrelsen. Det är viktigt att föreningens medlemmar är uppdaterade på vad som händer i vår bostadsrättsförening – tveka inte att kontakta någon i styrelsen om ni undrar över något eller om ni vill föra fram en åsikt.
Hej!

Hoppas ni har det bra i det vackra sommarvädret.

Årsmötet var ju tänkt att hållas i april men hölls av tidigare förklarade skäl inte förrän den 12 juni. En delvis ny styrelse valdes på mötet där 29 medlemmar deltog.
Den nya styrelsen består av:

Ordförande: Bertil Johansson
Kassör: Katarina Resare
Sekreterare: Astrid Wass
Ledamöter: Åsa Pettersson och Stefan Johansson
Suppleanter: Daniel Deimert och Jan Bohman

Föreningen har efter ansökan beviljats ett nytt bygglov för inglasning av balkonger. En del har redan glasat in och andra är på gång. Bygglovet gäller i 5 år men inglasningen måste påbörjas inom 3 år. Varje lägenhet som tänkt glasa in ska kontakta styrelsen innan arbetet påbörjas och ansvarar sedan för att en kontrollplan skrivs.

En grill har införskaffats till föreningen. Den står i det cykelförråd som ligger näst längst norrut. Det är fritt att använda den men DU måste rengöra grillen efteråt med borste och andra rengöringsverktyg. Kolresterna sorterar DU när de svalnat i restavfall.

Den 24 augusti hålls en gemensam kräftskiva på gården. Föreningen bjuder på kräftor och lite annat tilltugg. Kul om NI kan komma. Håll utkik efter information som kommer inom kort.

Lite kort om soprummet. Jag har upplyst om det tidigare. Pressa ihop mjölkförpackningar, vinkartonger och liknande så tar de inte så stor plats. Peder med flera har under perioden som gått varit tvungna att pressa ihop kartonger så att det inte ska bli fullt i kärlet. I övrigt fungerar allt mycket bra.

Ansvarsområden

Inom styrelsen har vi följande ansvarsområden. Ta gärna kontakt med nedanstående
om ni har några frågor.

Åsa Pettersson och Stefan Johansson – Flyttärenden och namnändringar m.m.
Daniel Deimert och Jan Bohman  – Städdagar och gemensamma aktiviteter
Bertil Johansson och Katarina Resare – Avtalsfrågor och ekonomi
Bertil Johansson – Nycklar
Jan Bohman – Avfall och återvinning

—–
/Enl. uppdrag
Ha nu en fortsatt skön sommar.
Brf. Ekängsparken
Gm Ordförande Bertil Johansson